Thursday, July 2, 2015

Floss Buns

Maysoinare sauce (Sốt bơ trong)

  • 20 g corn starch
  • 240 ml water
  • 45 g sugar
  • 1/2 teaspoon salt
  • 30 g unsalted butter (melt)

-Hòa tan 20 gram bột ngô với 1 ít nước (lấy từ phần 240 ml nước trong công thức).

-Cho các nguyên liệu (trừ phần nước pha bột ngô) vào nồi, quấy tan đều.

-Bật lửa to, quấy đều.

-Khi hỗn hợp bắt đầu sôi thì cho phần nước hòa tan bột ngô vào, quấy đều. Hạ lửa vừa, đun thêm 2 – 3 phút (quấy đều tay và liên tục trong khi đun), đến khi hỗn hợp chuyển sang trong suốt và hơi sệt, nếm thử không thấy có vị bột chín thì bắc khỏi bếp, để nguội.

-Bảo quản trong tủ lạnh để dùng trong 2 ngày. 

Buns

540 g sifted bread flour 
60 g sifted cake flour
30 g milk powder
10 g yeast
80 g sugar 
1 teaspoon salt
50 g egg (1 egg)
250 g milk
150 g whipping cream

Melted butter (to brush on top of the buns)

1 egg & water (to make egg wash)
Dried shredded pork 
Maysoinare sauce
Finely chopped scallions 

-Bloom yeast with milk and some sugar. 
-Mix wet and dry ingredients together and kneed for 10 mins using standing mixer. 
-Let the dough rest for 1h until it becomes double in size. 
-Punch the dough down, cut the dough into 16 equal pieces and roll each piece into a ball.
-Let it rest for 15 mins. Thinner the dough, spreading some maysoinare sauce and put shredded pork on top, pinch the edge together. Brush on egg wash and put scallions on top of the buns. 
-Let it rest again for another hour (in oven with a cup of hot water). 
-Preheat oven to 350 degree for about 5 mins. 
-Bake for 20 mins, then brush melted butter on top of the buns. 

No comments:

Post a Comment